П`ятниця, 19.04.2024, 01:09
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернігівська районна рада Запорізької області

Меню сайту
Рішенння ради
Проекти рішень
ГУ Міндоходів
Фонд соцстрахуванн
Регуляторна політ.
Програми
Пошук
Погода
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Наше опитування
Доступ до публічної інформації
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Новини 25.04.2014
15:22
Новини 25.04.2014

Дзвони Чорнобиля душу тривожать…

       26 квітня 1986 року. Цей день в історії нашого народу став трагічним. Аварія на Чорнобильській АЕС жорстоко нагадала про те, що люди ще не зовсім освоїли ту могутню енергію, якій самі дали життя. Для всіх, хто став причетним до трагедії Чорнобиля, час розколовся на дві частини: до 26 квітня і після.
       Цей день перевернув життя мільйонів людей. Людство зіткнулося з найбільшою в своїй історії техногенною катастрофою. В нашому лексиконі вперше з’явилося слово «ліквідатор».
       Минають роки, людська природа інстинктивно прагне забути страшне минуле, повернути спокій і душевну рівновагу, але ми не маємо права цього забувати.

     Сьогодні, 25 квітня, в районі проведено ряд заходів до вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
     Районною державною адміністрацією та районною радою організовано та проведено засідання «круглого» столу за участю членів Чернігівського районного об’єднання «Союз-Чорнобиль». В ході діалогу з представниками влади ліквідатори аварії змогли висловити  свою думку щодо питань, які їх найбільше хвилюють та вирішити деякі нагальні проблеми.
   
        В центрі селища Чернігівка, біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, проведено мітинг-реквієм «І мертвим, і живим, і ненародженим на вічний спомин Чорнобильської ночі». Учасниками мітингу стали керівники району, представники районного об’єднання «Союз-Чорнобиль», трудові колективи підприємств, установ, організацій , вчителі  та учні загальноосвітніх навчальних закладів.
      Виступаючи перед присутніми голова районної ради Олександр Романчук  зазначив, що аварія, яка сталася на Чорнобильській атомній станції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в історії України.
     - Сьогодні вшановуємо пам'ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією. Згадуємо пожежників, міліціонерів, військових, авіаторів, енергетиків... Ці герої за покликом серця у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи і ми вдячні їм за це. Вічна їм пам'ять. Також ми вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, на щастя, перебувають з нами. Дорогі учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи!  Ви врятували Україну і світ від страшної біди. Схиляю голову перед вашою мужністю, почуттям обов'язку та відданістю Україні -  підсумував голова районної ради.
      В ході мітингу настоятель храма Різдва Пресвятої Богородиці, протоієрей отець Віктор відслужив панахиду за загиблими героями-ліквідаторами. Всі бажаючі змогли вшанувати пам’ять загиблих покладанням квітів до пам’ятного знаку.

        Цього ж дня в районному центрі культури та дозвілля відбувся тематичний концерт «На Чорнобиль журавлі летіли» в ході якого керівники району вручили учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС грамоти районної ради та районної державної адміністрації за мужність, жертовну працю, активну громадську позицію та з нагоди 28-ї річниці Чорнобильської трагедії.
      Всі присутні в залі вшанували пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання. Учасники художньої самодіяльності району виконали  тематичні пісні і вірші.


 

Організаційно-правовий відділ
виконавчого апарату районної ради

Дата публікації: 25 квітня 2014 року 

Переглядів: 619 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]