П`ятниця, 29.03.2024, 17:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Чернігівська районна рада Запорізької області

Меню сайту
Рішенння ради
Проекти рішень
ГУ Міндоходів
Фонд соцстрахуванн
Регуляторна політ.
Програми
Пошук
Погода
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Наше опитування
Доступ до публічної інформації
Всього відповідей: 26
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 19 » Новини 19.09.2013
09:38
Новини 19.09.2013

Миттєвості війни – це вічна пам’ять людства…

     18 вересня в селищі Чернігівка проведено урочисті, святкові заходи з нагоди ювілейної, 70-ї річниці визволення Чернігівського району від німецько-фашистських загарбників за участю голови районної ради Олександра Романчука, першого заступника голови райдержадміністрації Сервера Мустафаєва, голови постійної комісії з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики, прав людини Запорізької обласної ради Олеся Запорожця, Чернігівського селищного голови Анатолія Кордія, ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників районної громадської організації ветеранів України, представників громадськості, духовенства. 
       Розпочалися заходи урочистою ходою з факелами та прапорами центральною вулицею селища Чернігівка до Меморіалу Слави та мітингом «Свято визволення – свято надії».
      Виступаючи перед присутніми на мітингу, присвяченому 70-ї річниці визволення Чернігівського району від німецько-фашистських загарбників голова районної ради Олександр Романчук зазначив: «З кожним роком залишається все менше учасників та свідків тих героїчних часів. І тим важливіше зберегти нашу спільну історичну пам’ять». Завершуючи свій виступ голова районної ради побажав  всім визволителям Чернігівського району та всім ветеранам – землякам, які захищали Батьківщину на різних фронтах країни довгих літ життя, зігрітих теплом та турботою вдячних нащадків, мирного неба над головою. 
       Після вшанування пам'яті полеглих за визволення рідного краю хвилиною мовчання, учасники мітингу поклали до пам’ятника загиблим воїнам кошики з квітами та вінки.
       По завершенню урочистої частини чернігівці та гості селища продовжили святкування Дня визволення району від німецько-фашистських загарбників на тематичному концерті «Мій рідний край – славетна Чернігівка, земля людей, нескорених війною», який проведено учасниками художньої самодіяльності району на центральній площі селища Чернігівка.
       Завершено заходи святковим феєрверком, який подарував чернігівцям народний депутат України від Партії регіонів Олександр Пономарьов.

      Слід також зазначити, що протягом 17-19 вересня в районі проведено акцію «Естафета пам’яті» в ході якої голови селищної, сільських рад  урочисто передавали капсулу із землею із визволених територій Чернігівського району. По завершенню передачі капсулу буде віддано до районного історичного музею.


В рамках відзначення  70-ї річниці визволення Чернігівського району від німецько-фашистських загарбників за участю керівництва району в залі районного центру культури і дозвілля проведено презентацію книги Сергія Медведєва «Зірка у небі». Дане видання - це документальний нарис про Героя Радянського Союзу О.П.Чуриліна, який у складі 611-го винищувального авіаполку визволяв Чернігівський район у 1943 році. За словами голови районної ради Олександра Романчука, який виступив перед учасниками презентації, книга «Зірка у небі» займе належне місце у скарбниці місцевих чернігівських видань, дійде  до максимальної кількості людей і буде джерелом інформації та цікавих фактів про визволення Чернігівського району.



Організаційно-правовий відділ 
виконавчого апарату районної ради 







Дата публікації: 19 вересня 2013 року   

Переглядів: 702 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]